maanantai 22. helmikuuta 2016

JÄÄKIEKKOKAKKU

Jääkiekkokakku, jonka sisässä vadelma- sekä valkosuklaatäyte. Pohja on tavallinen sokerikakku.
 
Vadelmatäyte:
 
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g suomalaisia vadelmia
4 rkl vaniljakreemijauhetta
 
1. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
2. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi.
3. Yhdistä vadelmasose ja kermavaahto. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta.
 
Valkosuklaatäyte:
 
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
 
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä maitorahka. Lisää vaahtotäytettä vähän kerrallaan suklaan sekaan.
3. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti