sunnuntai 25. lokakuuta 2015

KUKKAKÖYNNÖSKAKKU

Kakkupohja:
5 kananmunaa
1,7 dl  sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot ja lisää siivilän kautta taikinaan. Sekoita varovasti!
3. Paista uunissa 175 asteessa n. 40min.

Suklaamousse:
1 pussi suklaan makuista kakkumoussejauhetta
2,5 dl kylmää maitoa
2 dl vispikermaa

1. Vatkaa pussin sisältö ja kylmä maito kuohkeaksi vaahdoksi, n. 2min.
2. Lisää vaahdotettu vispikerma ja sekoita.

Mansikkamousse:
1 pussi mansikan makuista kakkumoussejauhetta
2,5 dl kylmää maitoa
2 dl vispikermaa

1. Vatkaa pussin sisältö ja maito kuohkeaksi vaahdoksi, n. 2min.
2. Lisä vaahdotettu vispikerma ja sekoita.

Koristelu:
0,5 kg vaaleanpunaista sokerimassaa
Vaaleansinistä sokerimassaa
Kimallegeeliä
Vohvelikukkia (syötäviä)
Elintarvikeliimaa

1. Kaulitse v.punainen sokerimassa ja asettele kakun päälle. Painele/koristele kakun alareuna.
2. Kaulitse vähän v.sinistä sokerimassaa ja painele lehtimuotilla lehtiä.
3. Piirrä kimallegeelillä kakkuun köynnös. Asettele kukat ja lehdet köynnökseen ja kiinnitä elintarvikeliimalla.













Testasin Dr.Oetkerin kakkumousset (mansikka & suklaa) , jotka olivat nopeat valmistaa ja maku oli hyvä!


Dr.Oetkerin vohvelikukat. Ne ovat syötäviä ja sopivat moneen eri koristeluun!




1 kommentti: