Kakkupohja:
5 kananmunaa
1,7 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot ja lisää siivilän kautta taikinaan. Sekoita varovasti!
3. Paista uunissa 175 asteessa n. 40min.
Suklaamousse:
1 pussi suklaan makuista kakkumoussejauhetta
2,5 dl kylmää maitoa
2 dl vispikermaa
1. Vatkaa pussin sisältö ja kylmä maito kuohkeaksi vaahdoksi, n. 2min.
2. Lisää vaahdotettu vispikerma ja sekoita.
Mansikkamousse:
1 pussi mansikan makuista kakkumoussejauhetta
2,5 dl kylmää maitoa
2 dl vispikermaa
1. Vatkaa pussin sisältö ja maito kuohkeaksi vaahdoksi, n. 2min.
2. Lisä vaahdotettu vispikerma ja sekoita.
Koristelu:
0,5 kg vaaleanpunaista sokerimassaa
Vaaleansinistä sokerimassaa
Kimallegeeliä
Vohvelikukkia (syötäviä)
Elintarvikeliimaa
1. Kaulitse v.punainen sokerimassa ja asettele kakun päälle. Painele/koristele kakun alareuna.
2. Kaulitse vähän v.sinistä sokerimassaa ja painele lehtimuotilla lehtiä.
3. Piirrä kimallegeelillä kakkuun köynnös. Asettele kukat ja lehdet köynnökseen ja kiinnitä elintarvikeliimalla.
Testasin Dr.Oetkerin kakkumousset (mansikka & suklaa) , jotka olivat nopeat valmistaa ja maku oli hyvä!
Dr.Oetkerin vohvelikukat. Ne ovat syötäviä ja sopivat moneen eri koristeluun!
Ihana kakku! :)
VastaaPoista