maanantai 6. huhtikuuta 2015

PÄÄSIÄISKAKKU

Kakkupohja:
 
5 munaa
2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (26cm).
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän kautta muna-sokerivaahtoon
varovasti sekoittaen.
4. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n. 30min.
 
 
Mansikkatäyte:

 250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa (esim. sitruuna, vanilja tai appelsiini)
2 rkl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

1. Soseuta mansikat.
2.Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka/tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.
3. Levitä täyte pohjan päälle.

 
Suklaatäyte:
 
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
150 g maitosuklaata
 
1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokerit.
2. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita suklaa kermavaahtoseokseen.
3. Levitä täyte kakun väliin.

 
Koristelu:
 
Vispikermaa
2,5 pkt keltaista sokerimassaa
Maitosuklaata
Pääsiäiskarkkeja
 
1. Vatkaa kerma. Levitä pieni kerros vaahtoa kakun päälle sekä reunoille. Kermasta saadaan hyvä tarttumapinta sokerimassalle.
2. Levitä hieman tomusokeria pöydälle, jotta massa ei tartu kiinni pöytään. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja asettele kakun päälle. Tasoittele ja leikkaa ylimääräiset palat pois. Halutessasi voit koristella reunan tai jättää sellaiseksi.
3. Sulata suklaata ja laita pursotinpussiin. Pursota suklaasta pajunoksia. Pajunkissat saat tehtyä kermavaahdolla.
3. Asettele pääsiäiskarkkeja ja nosta kylmään. Tarjoile!
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti