keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

KINDERPIIRAKKA


Kinderpiirakka


Pohja:
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata

Vanilja-voikreemi:

80 g voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa
Suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
15 g voita
valkosuklaarakeita

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Paloittele maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan.
3. Voitele irtopohjainen piirakkavuoka tai kakkuvuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle.
4. Laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista pohjaa 200 asteessa n. 12min. Anna jäähtyä hetki vuoassa.
5. Poista vuoan reunus ja irrota piirakkapohja teräksisestä levystä muovisen lastan avulla. Siirrä tarjoilulautaselle.
6. Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
7. Paloittele maitosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle.
8. Ripottele pinnalle valkosuklaarakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Tarjoile piirakkana tai leikkaa leivoksiksi!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti