sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

PÄÄSIÄISMUFFINIT


  Pääsiäismuffinssit 15kpl


Taikina:
 1 appelsiini (kuori + mehu)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl voita
2dl 3/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
 Kuorrutus:
 1dl vispikermaa
3rkl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
halutessasi keltaista elintarvikeväriä
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuori (n.3tl) ja purista siitä mehu (n. 1dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja appelsiininkuori keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen.
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15min. Jäähdytä muffinit.
4. Vatkaa vispikerma. Lisää kermaan tomusokeri ja vaniljasokeri sekä keltainen elintarvikeväri. Sekoita.
5. Pursota pursotinpussilla kuorrute muffinsseihin. Voit koristella halusi mukaan. Laita hetkeksi kylmään ja tarjoile!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti