sunnuntai 23. lokakuuta 2016

GLUTEENITON PERHOSKAKKU


Gluteeniton kakkupohja:

5 munaa
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (huomioi korppujauhojen gluteenittomuus). Pelkkä voitelukin riitti ainakin itsellä.

2. Kakkupohja valmistetaan ”kaikkea yhtä paljon”-periaatteella. Riko munat mukiin. Mittaa toiseen mukiin saman verran sokeria. 

3. Myös jauhoja tulee yhteensä saman verran kuin munia. Jauhoista puolet on gluteenitonta jauhoseosta ja puolet perunajauhoja. Yhdistä leivinjauhe jauhojen kanssa. 

4. Lisää munat & sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä, samalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. 

5. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.


Välissä laktoosittomat mansikka- ja suklaamousse ( Mousset )


Koristelu:

Pinkki sokerimassa 250g x3
Valkoista sokerimassaa
Koristelukuulia
Elintarvikeliimaa
1. Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Kaulitse pinkki sokerimassa ja asettele kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Pursota kermavaahdolla kakun reunaan koristeluja.
2. Painele coktailtikulla kakun reunoihin pieniä reikiä, joista muodostuu kuviota. Kiinnitä nonparellikuulat elintarvikeliimalla. 
3. Kaulitse valkoista sokerimassaa ja paina perhosmuoteilla kolme perhosta. Jotta kakkuun tulisi komiulotteisuutta, laita perhosten siipien alle esim. talouspaperia pitämään siipiä pystyssä. Laita ne jääkappiin kovettumaan.
4. Asettele perhoset kakkuun ja liimaa elintarvikeliimalla!

Tee kakkupohja ja mousset kakkuun jo edellisenä päivänä, tällöin maku paranee!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti