keskiviikko 14. syyskuuta 2016

PUOLUKKAPIIRAKKA


Pohja:

150g margariinia
1,3dl sokeria
1 muna
1,5dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
0,5dl ruisjauhoja
0,5tl soodaa
0,5dl maitoa

Täyte:

Puolukoita
1prk kermaviiliä
1 muna
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria


  1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan kahdessa erässä yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
  5. Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä.






2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköistä! :) Tällaiset peruspiirakat on just parhaita :)

    VastaaPoista