lauantai 28. kesäkuuta 2014

DAIMJUUSTOKAKKU


Daimjuustokakku


Pohja:
1 pkt Dominokeksejä (175g)
1/2 tl kanelia
50 g margariinia huoneenlämpöisenä

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
5 daim-patukkaa (28g)
2 dl kuohukermaa
1 rs Philadelphia tuorejuustoa (200g)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
1-2 daim-patukkaa (28g)

Valmistusohjeet:
Pyöräytä pohjan aineet monitoimikoneessa tahnamaiseksi. Pingota leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (20-22cm) pohjalle. (Itsellä vuoan halkaisija oli 26cm, joten kakusta tuli tosi matala!)




Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta liivatteet hyvin ja liuota ne kiehuvaan nesteeseen.




 Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri sileäksi.




Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos sekä kermavaahto tuorejuuston joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita daimrouhe lastalla täytteeseen.




Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoittele pintaa hiukan ja siirrä vuoka jääkaappiin. Anna kakun hyytyä viileässä neljästä tunnista seuraavaan päivään.




Rouhi jäljelle jääneitä daimpatukoita ja ripottele kakun päälle. Pyöräytä terävällä veitsellä kierros kakun ja vuoan reunan välistä ja siirrä kakku tarjoilualustalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti