tiistai 8. maaliskuuta 2016

MANSIKKAMACARONS

Mansikkamacarons

n.25 kpl

Taikina:
 1dl mantelijauhetta
 2 ½ dl  tavallista tomusokeria
1dl mansikkatomusokeria
 3 munan valkuaista (huoneenlämpöisinä)
¼ tl suolaa
½ dl sokeria
 Punaista elintarvikeväriä

Suklaatäyte:
100 g maitosuklaata
100 g tuorejuustoa
Sokeria maun mukaan

Mansikkatäyte: 
100 g mansikoita
100 g tuorejuustoa
Sokeria maun mukaan





Taikina
1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokerit keskenään hyvin tai pyöritä tehosekoittimessa.
 2. Erottele valkuaiset ja laita kulhoon suolan kanssa.
3. Vatkaa valkuaisia, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Lisää sokeri parissa erässä. Jatka vatkaamista, sekoita samalla joukkoon elintarvikeväri. Älä vatkaa liian kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi.




4. Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä, nuolijalla sekoittaen. Valmis taikina on sileää ja tasaista.



  
5. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota pellille leivinpaperin päälle n. 4cm kiekkoja. Taikina on oikean paksuista, kun kuoriin ei jää huippuja. Kuoret eivät juurikaan leviä uunissa. Anna kuorten kuivua pellillä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia.




6. Kypsennä uunissa 130 asteessa n. 15 minuuttia. Anna kuorien jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.


Täytteet
1. Soseuta mansikat mahdollisimman sileäksi mössöksi. Sekoita tuorejuusto ja mansikkaseos keskenään vatkaimella ja lisää sokeri.
2. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa sähkövatkaimella. Lisää sokeri.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti