torstai 3. syyskuuta 2015

FROZEN-KAKKU


10 munan kakku, jossa täytteinä suklaa- ja mansikkamousse.

Koristeluun tarvitsin:

5 sinistä sokerimassaa
1 valkoinen sokerimassa
1 valkoinen marsipaani
5 kpl Frozen-sokerikuvia
Pieniä vaahtokarkkeja
Lumihiutale nonparelleja
Vähän mustaa ja oranssia sokerimassaa
Elintarvikeliimaa

Kuorrutin kakun ensin kermavaahdolla. Sitten laitoin sinisen sokerimassakerroksen. Kaulitsin sinisen massan päälle valkoista sokerimassaa esittämään lunta. Kiinnitin pieniä vaahtokarkkeja kakun alareunaan elintarvikeliimalla esittämään lumipalloja. Liimasin elintarvikeliimalla syötävät sokerikuvat kakun reunoihin. Pyöritin valkoisesta marsipaanista pieniä lumipalloja ja kiinnitin ne pohjaan & toisiinsa elintarvikeliimalla. Lopuksi laitoin liimalla kakkuun kiinni vielä pieniä lumihiutaleita.


Olaf-lumiukko:

Tein lumiukon valkoisesta marsipaanista. Ensin pyöritin massasta ison pallon alavartaloksi ja sitten vähän pienemmän pallon keskivartaloksi. Pyöritin pienet pallot jaloiksi. Muotoilin päästä suuren soikion, johon hahmotin pään muotoa. Laitoin huuliin ja suupieliin vähän enemmän massaa, jotta se kohoaisi. Tein porkkananenän oranssista sokerimassasta. Leikkasin mustasta sokerimassasta suun ja valkoisesta sokerimassasta hampaat. Pyöritin mustasta pienet napit ja muotoilin kulmakarvat, silmät sekä hiukset. Kädet tein rautalangasta, jonka ympärille kieputin mustaa sokerimassaa. Työnsin rautalankakädet lumiukon keskivartaloon. Laitoin lumiukon sisään kaksi hammastikkua pitämään sitä kasassa. Liimasin kaikki osat toisiinsa elintarvikeliimalla! Lumiukon sain laitettua kakkuun kiinni pitkällä tikulla.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti