keskiviikko 13. toukokuuta 2015

ÄITIENPÄIVÄKAKKU

Kakkupohja:

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siivilän avulla vaahtoon, varovasti sekoittaen.
3. Kaada vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 40min.


Valkosuklaa-vadelmamousse:

2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
125g valkosuklaata
n. 100g vadelmia

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
2. Sulata suklaa. Lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä täyte kakkupohjan päälle ja asettele vadelmat täytteen päälle.


Sitruunatäyte:

1,25 dl vispikermaa
1/2 purkkia sitruunarahkaa (100g)
1/2 sitruunan kuori raastettuna
sitruunan mehua (puolikkaasta puolet)
sokeria maun mukaan

1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sitruunarahka.
2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehut.
3. Lisää kuori vaahtoon ja vähän kerrallaan sitruunamehua.
4. Lisää täytteeseen sokeria oman maun mukaan.

Koristelu:

Vähän kermavaahtoa
Valkoista sokerimassaa
Keltaista sokerimassaa

1. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle, jotta sokerimassa tarttuu hyvin.
2. Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi. Halutessasi voit painella kuviorullalla massaan kuvioita (tein itse niin).
3. Aseta massa varovasti kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset palat pois. Viimeistele reuna.
4. Kaulitse keltainen sokerimassa levyksi ja painele kukkamuotilla kukkia. Painele kukat kiinni kakkuun vedellä.










 






3 kommenttia:

  1. Vau kuinka hieno kakku! Näyttää myös tosi herkulliselta :)

    http://marjukkakatariina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku, oot tosi taitava! :-)

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista