perjantai 10. lokakuuta 2014

KEKSEJÄ


Tänään leivoin pursotettuja keksejä sekä tiikerikeksejä.


Pursotetut keksit:
200g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
2tl vanilliinisokeria
n. 3-4dl vehnäjauhoja
(Jos haluat kekseistä suklaisia: kaakaojauhetta 2,5rkl ja vehnäjauhoja 2,5dl)

Koristelu:
1-2 levyä suklaata (panda)
Nonparelleja

(Tätä ohjetta voi varioida esim. lisäämällä joukkoon mausteita, sitruunankuorta tms. Tein itse taikinan kaksinkertaisella ohjeella)

1. Vaahdota voi ja sokeri. 
2. Lisää muna koko ajan sekoittaen. 
3. Lisää jauhot ja vanilliinisokeri. 
4. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota haluamiasi pikkuleipiä.
5. Paista uunissa 200 asteessa, n.10min.
6. Anna keksien jäähtyä ja kovettua. (Mitä kauemmin, sen parempi)
7. Sulata suklaa ja kasta keksien oikeasta puolesta puolet suklaaseen & koristele haluamillasi nonparelleilla. Laita kylmään.


Tiikerikeksit:
100g margariinia
0,5dl sokeria
0,5rkl vanilliinisokeria
0,5rkl siirappia
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Koristelu:
Maitosuklaata (panda)

1. Sekoita ainekset keskenään, jonka jälkeen tasoita taikina ja paloittele suorakulmioiksi.
2. Paista 175 asteessa 15min.
3. Sulata suklaa. Sirottele suklaata ruokalusikalla keksin vaakasuunnassa, joista tulee ns. raitoja.










9 kommenttia:

  1. Nam! näyttääpä hyvältä!

    http://melidas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oi nam pakko testata joskus!! Jos muuten sulatat suklaata, niin kätytätkö ihan vaan jotain normaalia vai jotai leivontasuklaita?

    http://onrooftop.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Niin hyvältä näyttää! ihanan tyttömäinen ulkoasu myöskin:-)

    http://starrynight-emma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Nam onpa hyvännäköisiä! Ihanan söpö blogi sulla :)
    Käy kurkkaamassa myös mun:
    http://melidas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia ja varmasti maukkaita leivoksia!

    VastaaPoista