lauantai 19. huhtikuuta 2014

PÄÄSIÄISJUUSTOKAKKU



Pääsiäisen sitruunajuustokakku



Pohja:
200g Marie-keksejä/Digestive-keksejä
1 prk pilttiä, maku: omena-banaani-appelsiini (maun voi valita itse)

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jugurttia
1 prk maitorahkaa (itse käytin valkosuklaa-lime rahkaa)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:
3 liivatetta
2,5 dl appelsiinimehua

Koristelu:
Panda maitosuklaalevy (130g)
Valkoinen koristelugeeli

1. Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska piltin kanssa. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle. (Halutessasi voit tehdä pohjan myös margariiniin).



2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.




3. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri.




4. Vaahdota valkuaiset.




5. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan.




6. Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. 1/2 dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

7. Sulata maitosuklaa kattilassa. Laita sula suklaa pursotinpussiin ja koristele kakku esim. pajunkissoilla. Valkoisella koristelugeelillä voi viimeistellä oksat.
Anna suklaan kovettua ja tarjoile!





1 kommentti: